
Linguine med sommerlig succotash
oppskrift på linguine med sommer-succotash, perfekt for varme dager. enkel, rask og smakfull rett med sesongens grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser linguine
- 2. 2 ½ kopper ferske maiskjerner (hakket av 3 til 4 øre), delt
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 ¾ kopper sukkererter uten tråder
- 5. 1 6-unse beholder med assorterte cherrytomater, store delt i to
- 6. 1 ¼ kopper fersk basilikum i skiver
- 7. ¾ kopp nyrevet Parmesanost, pluss ekstra til servering
Fremgangsmåte
- 11. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, under omrøring av og til. Sil av vannet, og sett til side 1 kopp kokevann. Ha 1/2 kopp kokevann i en blender. Tilsett 1/2 kopp mais, og kjør til det er glatt. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett erter og de resterende 2 koppene mais. Strø over salt og pepper. Dekk til, og kok til grønnsakene er sprøtt møre, under omrøring ofte, ca. 5 minutter. Tilsett pasta, tomater, basilikum, 3/4 kopp ost og maispuré. Vend godt sammen til det er gjennomvarmt og sausen dekker pastaen, og tilsett mer kokevann hvis det virker tørt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med ekstra ost ved siden av.
- 22. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, under omrøring av og til. Sil av vannet, og sett til side 1 kopp kokevann. Ha 1/2 kopp kokevann i en blender. Tilsett 1/2 kopp mais, og kjør til det er glatt. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett erter og de resterende 2 koppene mais. Strø over salt og pepper.
- 33. Dekk til, og kok til grønnsakene er sprøtt møre, under omrøring ofte, ca. 5 minutter. Tilsett pasta, tomater, basilikum, 3/4 kopp ost og maispuré. Vend godt sammen til det er gjennomvarmt og sausen dekker pastaen, og tilsett mer kokevann hvis det virker tørt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med ekstra ost ved siden av.




