Grillede modne plantains (Plátanos Maduros a la Parrilla)
oppskrift på grillede modne plantains (plátanos maduros a la parrilla). lær hvordan du enkelt kan lage denne søte og smakfulle retten. perfekt som dessert eller sidesrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 2 spiseskjeer eplecidereddik eller sherryeddik
- 4 veldig modne (svarte) plantains
Fremgangsmåte
- 1Forbered smørglazuren. Plasser smør og sukker i en liten kjele over middels varme og kok til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst i det. Tilsett eddik og rør godt. Ta kjelen av varmen og sett til side.
- 2Plasser smør og sukker i en liten kjele over middels varme og kok til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst i det. Tilsett eddik og rør godt. Ta kjelen av varmen og sett til side.
- 3Forbered, grill og server plantainene. Varm opp grillen til høy varme (ca. 280°C) og lukk lokket. Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (ca. 230°C) og fortsetter. Smør grillristene med en papirhåndkle dynket i vegetabilsk olje, holdt med en lang pinsett. Skjær plantainene i to på langs uten å skrelle dem, og legg dem med snittsiden ned på grillen. Lukk lokket og kok i 15 minutter. Vend plantainene og pensle snittsiden med smørglazuren. Lukk lokket og fortsett å koke i ytterligere 15 minutter. Pensle litt mer glaze på plantainene før du tar dem av grillen. Server plantainene i skallet mens de er varme rett fra grillen.
- 4Varm opp grillen til høy varme (ca. 280°C) og lukk lokket. Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (ca. 230°C) og fortsetter.
- 5Skjær plantainene i to på langs uten å skrelle dem, og legg dem med snittsiden ned på grillen. Lukk lokket og kok i 15 minutter. Vend plantainene og pensle snittsiden med smørglazuren. Lukk lokket og fortsett å koke i ytterligere 15 minutter. Pensle litt mer glaze på plantainene før du tar dem av grillen.
- 6Server plantainene i skallet mens de er varme rett fra grillen.





