Søt ostekake

Søt ostekake

oppskrift på en søt ostekake med kremet ost og søt bunn. enkel å lage og perfekt for alle anledninger. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper knuste grahamkjeks (fra ni kjeks som er 4 3/4 x 2 1/4 tommer)
  • 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 1/8 teskje salt
  • 450 gram cottage cheese av helmelk
  • 3 store egg
  • 2/3 kopp helmelk
  • 1 teskje vanilje
  • 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23 cm glasspaiform. Rør sammen knust kjeks, smør, 2 spiseskjeer sukker og salt med en slikkepott til det er godt blandet. Trykk jevnt ut kjeksblandingen i bunnen og opp langs kanten av paiformen. Sett bunnen i kjøleskapet i 10 minutter. Rør sammen de resterende ingrediensene (inkludert 1/2 kopp sukker), og hell deretter fyllet i bunnen. Stek til fyllet er puffet opp, har en lys gylden farge og er lett stivnet, ca. 1 time. Avkjøl på en rist til det er lunt, ca. 30 minutter.