
Potet- og chorizo-fylte ancho-chili
oppskrift på potet- og chorizo-fylt ancho chili, en smakfull og enkel forrett med krydret chorizo og kremete potetfyll. perfekt for fest eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 store tørkede ancho-chilipepper* (totalt 85–115 g)
- 1 (400–425 g) boks hakkede tomater med væske
- 2 mellomstore russet- (bake-)poteter (ca. 450 g totalt)
- 1/4 lb spansk chorizo** (hermetisk spekepølse med krydder; ikke picante), skinn fjernet og pølsen finhakket (ca. 1 kopp)
- 3/4 lb Monterey Jack-ost, skåret i 8 mm terninger (ca. 2 1/3 kopper)
- Spesialutstyr: en elektrisk kaffekvern/krydderkvern
Fremgangsmåte
- 1Skyll chilikjerrene, deretter dekk dem med kaldt vann i en bolle og la dem trekke, vektet med en sil (for å holde dem under vann), til de er fullstendig gjenhydrert (de fleste vil bli en klarere rød farge), omtrent 8 timer. Ikke tøm vannet av chilikjerrene. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 180°C. Ta ut én chili fra bløtleggingsvannet og, mens du jobber over bolle og sil, kutt en langsgående snitt ned langs den ene siden med saks, og la væsken inni og løse frø renne ned i silen. Kutt forsiktig ut frøposen, la stilken være intakt, og la eventuelle lett løsne frø falle ned i silen, og kast deretter frøposen. Gjenta med de resterende chilikjerrene, og legg de frøete, kuttede sidene opp i ett lag i en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm (3-liters form). Sett til side 1 kopp av bløtleggingsvannet til sausen. Hell chilisfrøene ut av silen i en lav bakepanne og spre dem jevnt, og rist dem i ovnen, av og til omrøring, til de er tørre, aromatiske og noen nyanser mørkere, i 8–10 minutter. La frøene avkjøle i pannen på en rist, og mal dem deretter fint i en kaffekvern (du vil få omtrent 1 spiseskje). Kjør tomatene, inkludert saften fra boksen, til en jevn puré i en blender med det reserverte bløtleggingsvannet, de malte chilisfrøene, og 1/2 teskje salt. Hell over i en tykk 3-liters kjele og kok opp, av og til omrøring, til sausen er litt tykkere og redusert til omtrent 2 kopper, ca. 5–7 minutter. Skrell potetene og skjær dem i 1/3-tommers terninger (ca. 2 1/2 kopper). Kok i en



