Grillet halibut med tatsoi og krydrede thailandske chili

Grillet halibut med tatsoi og krydrede thailandske chili

Oppdag hvordan du lager smakfull grillet breiflabb med frisk tatsoi og krydrede thai-chili for en spennende hovedrett. Perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer sukker
  • 2. 5 spiseskjeer fiskesaus*
  • 3. 1/4 kopp vann
  • 4. 3 spiseskjeer fersk limejuice
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 2 thai-bird chili med frø eller 1/2 stor jalapeño med frø, finhakket
  • 8. 1 liten gulrot, skrelt og skåret i matchstick-tynne strimler
  • 9. 4 halibutfileter på 170–200 gram hver
  • 10. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 11. 1 sjalottløk, tynne skiver
  • 12. 3/4 pund tatsoi eller babyspinat (ca. 12 kopper, godt pakket)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de første 7 ingrediensene i en middels stor glassbolle. Smak til sausen med salt og pepper. (Saften kan lages to dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forbered grillen (middels høy varme). Legg gulrot i en middels stor bolle. Dekk med isvann. La stå i 15 minutter, og sil deretter godt av. Pensle fisken på alle sider med 2 spiseskjeer olje. Strø over salt og pepper. Grill til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side. I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne over middels varme. Tilsett sjalottløk; rør i 1 minutt. Tilsett tatsoi; strø over salt. Vend til tatsoien er visnet, men fortsatt lys grønn, ca. 2 minutter; fordel på 4 tallerkener. Legg fisken oppå tatsoien. Strø hver filet med gulrot; drypp over 2 spiseskjeer saus på hver. Server, og pass på at resten av sausen serveres separat.
  2. 22. Bland de første 7 ingrediensene i en middels stor glassbolle. Smak til sausen med salt og pepper. (Saften kan lages to dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 33. Forbered grillen (middels høy varme). Legg gulrot i en middels stor bolle. Dekk med isvann. La stå i 15 minutter, og sil deretter godt av. Pensle fisken på alle sider med 2 spiseskjeer olje. Strø over salt og pepper. Grill til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side.
  4. 44. I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne over middels varme. Tilsett sjalottløk; rør i 1 minutt. Tilsett tatsoi; strø over salt. Vend til tatsoien er visnet, men fortsatt lys grønn, ca. 2 minutter; fordel på 4 tallerkener.
  5. 55. Legg fisken oppå tatsoien