Ferske pastaplater

Ferske pastaplater

lär dig att göra färska pastaplattor med denna enkla guide. perfekt för hemlagade pasta- och italienska rätter. steg för steg instruktioner och tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper upolert hvetemel til allsidig bruk, pluss ekstra til utstøting
  • 4 store egg, lett pisket
  • 1 teskje salt
  • 2 til 3 spiseskjeer vann
  • Spesialutstyr: en pastamaskin

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage deig i en food processor: Bland mel, egg, salt og 2 spiseskjeer vann i en food processor til deigen akkurat begynner å danne en ball, og tilsett mer vann, dråpe for dråpe, hvis deigen er for tørr (deigen skal være fast og ikke klebrig). Kjør deigen i ytterligere 15 sekunder for å elte den. Overfør til en melet overflate og la den hvile, dekket med en opp-ned bolle, i 1 time for å la glutenet slappe av og gjøre utkjevingen lettere.
  2. 2For å lage deig med hendene: Hakk mel opp på en arbeidsflate, helst av tre, og lag en fordypning i midten. Tilsett egg, salt og 2 spiseskjeer vann i fordypningen. Med en gaffel, forsiktig pisk egg og vann til det er blandet. Rør gradvis inn nok mel til å danne en pasta, og trekk inn mel nærmest eggblandingen, og vær forsiktig så du ikke lager et hull i den ytre veggen av fordypningen. Elt inn resten av melet med hendene til du får en deig, og tilsett mer vann dråpe for dråpe hvis deigen er for tørr (deigen skal være fast og ikke klebrig). Elt deigen til den er glatt og elastisk, ca. 8–10 minutter. Dekk med en opp-ned bolle og la den hvile i 1 time for å la glutenet slappe av og gjøre utkjevingen lettere.
  3. 3For å lage deig for hånd: Hakk mel opp på en arbeidsflate, helst av tre, og lag en fordypning i midten. Tilsett egg, salt og 2 spiseskjeer vann i fordypningen. Med en gaffel, forsiktig pisk egg og vann til det er blandet. Rør gradvis inn nok mel til å danne en pasta, og trekk inn mel nærmest eggblandingen, og vær forsiktig så du ikke lager et hull i den ytre veggen av fordypningen. Elt inn resten av melet med hendene til du får en deig, og tilsett mer vann dråpe for dråpe hvis de