
Asparges med bacon og hardkokte egg
Lær hvordan du lager en deilig og enkel aspargesrett med bacon og hardkokte egg. Perfekt for forrett eller lett måltid. Rask og smakfull oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 unser bacon (omtrent 4 skiver)
- 2. 2 buntenger grønne og/eller hvite asparges (omtrent 900 gram), trimmet, endene skrellet hvis de er tykke
- 3. Kosher-salt
- 4. 1/2 liten sjalottløk, finhakket
- 5. 3 spiseskjeer sherryeddik
- 6. 1 spiseskje rent lønnesirup
- 7. 1 teskje fullkornsennep
- 8. 2 spiseskjeer olivenolje
- 9. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 10. Nykvernet svart pepper
- 11. 4 store hardkokte egg, hvite og eggeplommer skilt og hakket
- 12. 2 spiseskjeer hakkede friske, milde urter (som gressløk og/eller estragon)
Fremgangsmåte
- 11. Stek bacon i en stor stekepanne over middels varme, snu en gang, til den er brun og sprø, 5–8 minutter. Overfør til tørkepapir for å renne av; la avkjøle, og smuldre deretter. I mellomtiden koker du asparges i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprø-tender, 3–5 minutter, avhengig av tykkelse. (Hvis du bruker både grønn og hvit asparges, kok hvit asparges først for å unngå at den blir grønn.) Sil av vannet og overfør aspargesen til en stor bolle med isvann for å avkjøle. Sil av vannet og tørk forsiktig. Visp sjalottløk, eddik, lønnesirup og sennep i en middels stor bolle. Rør gradvis inn olivenolje til dressingen er emulsifisert, og tilsett deretter vegetabilsk olje; smak til med salt og pepper. Server aspargesen med vinaigrette over og topp med egg, urter og bacon. Forberedelse: Vinaigretten kan lages 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Aspargesen kan kokes ett døgn i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.