
Jordbær- og mascarponegranita
Lær hvordan du lager en deilig jordbær og mascarpone granita. Perfekt som en kald sommersmoothie eller dessert for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp vann
- 1/2 kopp sukker, pluss 1 spiseskje
- 1/2 kopp ferske mynteblader, hakket
- 2 kopper hakkede jordbær, pluss 1 kopp finhakket
- 1/2 kopp mascarponeost
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- En klype kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Legg vann, sukker og mynte i en liten kjele, og kok opp under omrøring av og til for å hjelpe til med å løse opp sukkeret. La det småkoke på lav varme slik at mynten trekker smak. Sil deretter ut mynten fra enkeltsirupen. Kast mynten.
- 2I en foodprocessor, bland 2 kopper jordbær med den resterende spiseskjeen sukker. Kjør maskinen til du får en puré av jordbærene. Tilsett mascarponeost, sitronsaft og salt. Kjør maskinen til mascarponeosten er godt innarbeidet. Hell i myntesirupen og kjør til alt er godt blandet. Hell jordbærblandingen i en 20x20 cm stor glassform og sett den i fryseren. Det vil ta omtrent 4 timer før den er helt fryst.
- 3For å servere, bruk en gaffel til å skrape opp granitaen. Fordel blandingen i avkjølte skåler. Topp med finhakkede jordbær. Server umiddelbart.