
Ristet rødbetsalat
oppskrift på en deilig og enkel bakt rødbete salat, perfekt for sommermåltidet eller som forrett. sunn, fargerik og lett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt rødbeter (ca. 340 g uten bladverk eller ca. 570 g med), trimmet
- 2. 1/4 kopp skivede naturlige mandler
- 3. 3 ss olivenolje
- 4. 1 ss finhakket sjalottløk
- 5. 1 ss fersk sitronsaft
- 6. 1 1/2 ss rødvinseddik
- 7. 1/4 ts sukker
- 8. 1/2 ts salt
- 9. 1 stor asiatisk pære
- 10. 3 kopper mâche eller babyruccola (ca. 85 g)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220°C. Pakk rødbetene inn i folie og stek midt i ovnen til de er møre, ca. 1 til 1 1/2 time. Fjern folien og la rødbetene avkjøle. Mens rødbetene steker, kok mandler i olje i en liten stekepanne over moderat varme, rør av og til, til de er lyse gylne. La mandlene avkjøle i oljen (nøttene vil bli mørkere etter hvert som de avkjøles). Overfør mandlene med en hullsleiv til en liten skål og krydre med salt. Bland sammen sjalottløk, sitronsaft, eddik, sukker, salt og oljen fra mandlene i en stor bolle. Skrell rødbetene og del de store i to. Skjær rødbetene i 0,5 cm tykke skiver og vend dem i dressingen, slik at de dekkes godt. Del pæren i fire, fjern kjernen og skjær den i julienne-strimler. Legg rødbetene på et fat og drypp over eventuell gjenværende dressing. Topp med mâche, deretter pære. Strø over mandler.