
Fullkornspannekaker med bananer og pekannøtter
oppskrift på sunne og deilige fullkorns pannekaker med modne bananer og sprø pekannøtter, perfekte for en energirik frokost eller lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 1/4 kop fullkornsmel
- 3/4 kopp usaltet hvetemel
- 3 spiseskjeer sukker
- 4 teskjeer bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 2 kopper helmelk
- 2 store egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet, pluss mer til steking og servering
- 3 store bananer (omtrent), skrelt, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 1 kopp (omtrent) pekannøtterhalvdeler
- Ren lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på en stekeplate. Visp de første fem ingrediensene i en stor bolle. Visp melk, egg og vanilje i en middels stor bolle, deretter visp inn 1/4 kopp smør. Rør melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme; pensle med smør. For hver pannekake, hell 1/4 kopp røre på stekepannen. Plasser tre bananskiver og tre pekannøtter på hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til bakepapiret i ovnen. Gjenta med resten av røren, bananer og pekannøtter. Server med sirup og smør.
- 2Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på en stekeplate. Visp de første fem ingrediensene i en stor bolle. Visp melk, egg og vanilje i en middels stor bolle, deretter visp inn 1/4 kopp smør. Rør melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene.
- 3Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme; pensle med smør. For hver pannekake, hell 1/4 kopp røre på stekepannen. Plasser tre bananskiver og tre pekannøtter på hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til bakepapiret i ovnen. Gjenta med resten av røren, bananer og pekannøtter. Server med sirup og smør.