Fullkornspannekaker med bananer og pekannøtter

Fullkornspannekaker med bananer og pekannøtter

oppskrift på sunne og deilige fullkorns pannekaker med modne bananer og sprø pekannøtter, perfekte for en energirik frokost eller lunsj

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 1/4 kop fullkornsmel
  • 3/4 kopp usaltet hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 2 kopper helmelk
  • 2 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet, pluss mer til steking og servering
  • 3 store bananer (omtrent), skrelt, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 1 kopp (omtrent) pekannøtterhalvdeler
  • Ren lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på en stekeplate. Visp de første fem ingrediensene i en stor bolle. Visp melk, egg og vanilje i en middels stor bolle, deretter visp inn 1/4 kopp smør. Rør melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme; pensle med smør. For hver pannekake, hell 1/4 kopp røre på stekepannen. Plasser tre bananskiver og tre pekannøtter på hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til bakepapiret i ovnen. Gjenta med resten av røren, bananer og pekannøtter. Server med sirup og smør.
  2. 2Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på en stekeplate. Visp de første fem ingrediensene i en stor bolle. Visp melk, egg og vanilje i en middels stor bolle, deretter visp inn 1/4 kopp smør. Rør melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene.
  3. 3Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme; pensle med smør. For hver pannekake, hell 1/4 kopp røre på stekepannen. Plasser tre bananskiver og tre pekannøtter på hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til bakepapiret i ovnen. Gjenta med resten av røren, bananer og pekannøtter. Server med sirup og smør.