Rød, hvit og svart bønnesalsa til fisk

Rød, hvit og svart bønnesalsa til fisk

lær hvordan du lager en frisk og smakfull salsa med røde, hvite og svarte bønner perfekt til fisk. enkel oppskrift for sunn og fargerik rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp tørkede svarte bønner
  • 1/2 kopp tørkede røde kidneybønner eller pintobønner
  • 1/2 kopp tørkede hvite bønner (Great Northern eller cannellini)
  • 1 liten rød løk, finhakket
  • 1 bunt koriander, bare blader, grovhakket
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 3/4 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer juice fra syltechili, eller rødvinseddik
  • 1 syltechili, uten frø hvis ønskelig, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Hold dem adskilt, vask og plukk ut alle bønnene. Plasser hver type i hver sin kjele, dekk rikelig med vann og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og kok, dekket, til bønnene er møre i midten, men ikke for myke, i 1 til 1 ½ time. Sil av og skyll i en sil. For ekstra smak kan du røyke bønnene på grill. Start en liten brann på den ene siden og kast vattede treskiver på kullene når ilden er moderat varm. Legg bønnene på et stekebrett, hell på vann til en dybde på 1/8 tomme og dekk med et vått håndkle. Plasser på risten, dekk til og røyk i 2 timer, og tilsett mer treskiver hver 20. minutt eller så. Sett til side for å avkjøle, og sil deretter av.
  2. 2Overfør bønnene til en stor blenderbolle. Tilsett de resterende ingrediensene og bland godt. Bønnesalsa kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 dager. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før servering.
  3. 3For å servere, legg salsa på et fat eller serveringsfat og topp med grillede, stekte eller sauterte fiskefileter.