Nutella-pai

Nutella-pai

Lær hvordan du lager en smakfull Nutella Pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søtt innslag til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Sjokoladekokiebunn for én 23 cm (9-tommers) pai
  • 2. 2 kopper (270 g) Nutella
  • 3. 1 1/2 kopper (338 g) mascarponeost
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1/2 kopp (55 g) hakkede ristet hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Trykk deigen ut i en paiform på 23 cm (9 tommer). Stek den i 10 minutter, og la den deretter avkjøle helt. Lag fyllet: I en stor bolle, bruk en håndmikser eller i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk sammen Nutella, mascarpone og salt til det blir lyst og luftig. Fordel fyllet i paibunnen, dekk den med plastfolie, og sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time. Topp paisen med hakkede nøtter, skjær i skiver, og server. Denne paien kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke, dekket med plastfolie (men den vil sannsynligvis bli spist opp før den).