
Gulrotsalat med vårløk
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrot salat med grønne vårløk. Perfekt som forrett eller sidetallerken for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund gulrøtter, skrelt og grovhakket (ca. 7 kopper)
- 2. 6 grønne løk, hakket
- 3. 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
- 4. 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- 5. 1 spiseskje revet sitronskall
- 6. 2 teskjeer Dijon-sennep
- 7. 1/2 kopp olivenolje
- 8. 8 hele rødkålblader
Fremgangsmåte
- 11. Bland gulrøtter, grønn løk og persille i en stor bolle for å blande. Visp eddik, sitrusskall og sennep i en liten bolle for å blande. Tilsett gradvis olje mens du visper. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over gulrotblandingen. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Oppbevares kjølig. La stå i romtemperatur i 1 time før servering.) Skje salaten i kålblader; anrett på et fat og server.
- 22. Bland gulrøtter, grønn løk og persille i en stor bolle for å blande.
- 33. Visp eddik, sitrusskall og sennep i en liten bolle for å blande. Tilsett gradvis olje mens du visper. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over gulrotblandingen. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Oppbevares kjølig. La stå i romtemperatur i 1 time før servering.)
- 44. Skje salaten i kålblader; anrett på et fat og server.