Gulrotsalat med vårløk

Gulrotsalat med vårløk

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrot salat med grønne vårløk. Perfekt som forrett eller sidetallerken for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund gulrøtter, skrelt og grovhakket (ca. 7 kopper)
  • 2. 6 grønne løk, hakket
  • 3. 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
  • 4. 3 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 5. 1 spiseskje revet sitronskall
  • 6. 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 7. 1/2 kopp olivenolje
  • 8. 8 hele rødkålblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland gulrøtter, grønn løk og persille i en stor bolle for å blande. Visp eddik, sitrusskall og sennep i en liten bolle for å blande. Tilsett gradvis olje mens du visper. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over gulrotblandingen. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Oppbevares kjølig. La stå i romtemperatur i 1 time før servering.) Skje salaten i kålblader; anrett på et fat og server.
  2. 22. Bland gulrøtter, grønn løk og persille i en stor bolle for å blande.
  3. 33. Visp eddik, sitrusskall og sennep i en liten bolle for å blande. Tilsett gradvis olje mens du visper. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over gulrotblandingen. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Oppbevares kjølig. La stå i romtemperatur i 1 time før servering.)
  4. 44. Skje salaten i kålblader; anrett på et fat og server.