
Hjertevarmende frokostkjeks
oppskrift på deilige og næringsrike frokostkjeks som gir en energisk start på dagen. perfekt for travle morgener og helgefrokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1 kopp peanøttsmør
- 1 1/3 kopper pakket brunt sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 egg
- 1/3 kopp vann
- 1 kopp hvetemel
- 1 kopp sammalt hvete
- 2 kopper hurtigkokte havregryn
- 1/2 kopp hvetegress
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt kanel
- 2 teskjeer natron
- 1 kopp rosiner
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør to bakeplater eller dekk dem med bakepapir.
- 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sammen smør, peanøttsmør, brunt sukker og vanilje til det er kremaktig. Pisk inn egg og vann.
- 3Bland sammen mel, havregryn, hvetekim, salt, kanel og natron. Bland dette inn i peanøttsmørblandingen. Rør inn rosiner eller dadler (se Kok’s Note).
- 4Ha deigen i iskremsskjeer og legg dem med 2 1/2 tommers avstand på de forberedte bakeplatene. Press dem litt flate.
- 5Stek i forvarmet ovn i 18 til 20 minutter. Avkjøl på bakeplaten i 2 minutter, før du flytter dem over på avkjølingsrist. Oppbevar i en lufttett beholder.

