Hjertevarmende frokostkjeks

Hjertevarmende frokostkjeks

oppskrift på deilige og næringsrike frokostkjeks som gir en energisk start på dagen. perfekt for travle morgener og helgefrokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør, myknet
  • 1 kopp peanøttsmør
  • 1 1/3 kopper pakket brunt sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 1/3 kopp vann
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp sammalt hvete
  • 2 kopper hurtigkokte havregryn
  • 1/2 kopp hvetegress
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 2 teskjeer natron
  • 1 kopp rosiner

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør to bakeplater eller dekk dem med bakepapir.
  2. 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sammen smør, peanøttsmør, brunt sukker og vanilje til det er kremaktig. Pisk inn egg og vann.
  3. 3Bland sammen mel, havregryn, hvetekim, salt, kanel og natron. Bland dette inn i peanøttsmørblandingen. Rør inn rosiner eller dadler (se Kok’s Note).
  4. 4Ha deigen i iskremsskjeer og legg dem med 2 1/2 tommers avstand på de forberedte bakeplatene. Press dem litt flate.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 18 til 20 minutter. Avkjøl på bakeplaten i 2 minutter, før du flytter dem over på avkjølingsrist. Oppbevar i en lufttett beholder.