
Polentabudino med plommemarmelade
Lær hvordan du lager en deilig polenta budino med søt plomme marmellata. Perfekt dessert for enhver anledning. En enkel oppskrift for nybegynnere og erfarne.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp grovkornet polenta
- 1/3 kopp sukker
- 1/4 kopp (pakket) mørkbrunt sukker
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 stort eggeplomme
- 1/4 kopp kremfløte
- 3/4 kopp sukker
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/4 teskje kosher salt
- 4 modne plommer, skåret i 1/2-tommers biter
- 1 pint vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Lag polentaen: Kok opp 2 kopper vann i en middels stor kjele. Visp konstant mens du gradvis tilsetter polentaen; visp til den er glatt. Senk varmen til lav og kok opp polentaen, vispende og knusende eventuelle klumper, til den tykner, ca. 3 minutter. Rør inn sukker, brunt sukker og salt (blandture vil løsne seg) og kok opp, vispende ofte, til blandturen igjen tykner og polentaen er mør, 20–25 minutter. Ta av varmen og rør inn smør. Visp eggeplomme og fløte i en liten bolle for å blande det, og visp deretter kraftig inn i polentaen. Overfør blandturen til en stor bolle og dekk med plastfolie, press den direkte mot overflaten. La den avkjøle.
- 2Kok opp 2 kopper vann i en middels stor kjele. Visp konstant mens du gradvis tilsetter polentaen; visp til den er glatt. Senk varmen til lav og kok opp polentaen, vispende og knusende eventuelle klumper, til den tykner, ca. 3 minutter. Rør inn sukker, brunt sukker og salt (blandture vil løsne seg) og kok opp, vispende ofte, til blandturen igjen tykner og polentaen er mør, 20–25 minutter. Ta av varmen og rør inn smør.
- 3Visp eggeplomme og fløte i en liten bolle for å blande det, og visp deretter kraftig inn i polentaen. Overfør blandturen til en stor bolle og dekk med plastfolie, press den direkte mot overflaten. La den avkjøle.
- 4Lag marmellataen: Kok opp sukker, sitronsaft, salt og halvparten av plommene i en middels stor kjele over middels varme. La det småkoke, rør av og til, til blandturen er tykk og noe av frukten begynner å falle fra hverandre, ca. 10–15 minutter. Bland inn halvparten av de resterende plommene og kok opp igjen, rør av og til, til de er my