Krabbespringruller

Krabbespringruller

oppskrift på crab spring rolls, en frisk og smakfull forrett med krabbe, perfekt for sommermiddagen eller som en lett forrett til gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Olje til steking
  • 2. 3/4 kopp løk, hakket
  • 3. 1 spiseskje hvitløk, finhakket
  • 4. 6 kopper grønnkål, strimlet
  • 5. 2 kopper rødkål, strimlet
  • 6. 3/4 kopp grønn løk, hakket
  • 7. 1/4 kopp gulrot, finrevet
  • 8. 3 spiseskjeer østerssaus
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 450 gram lump crabmeat
  • 11. 1 pakke vårroll-omslag
  • 12. 1 egg, pisket til eggebad
  • 13. Syltet ingefærvinaigrette, oppskrift følger
  • 14. 20 gram bonito-buljong (dashi) (kraft laget av tørkede tunfiskflak)
  • 15. 2 1/2 kopper sukker
  • 16. 1 kopp risvinseddik
  • 17. 3 spiseskjeer fersk ingefær, hakket
  • 18. 340 gram sylteagurk
  • 19. En klype salt
  • 20. 1 1/2 kopper salatolje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en frityrgryte eller nederlandsk ovn, tilsett olje slik at den fyller ca. 2/3 av beholderen, og forvarm til 190 grader Celsius.
  2. 22. I en sautépanne, tilsett 2 spiseskjeer olje. Ha i løk og hvitløk, og stek i 2 minutter over middels høy varme. Tilsett kål, grønn løk, gulrot, østerssaus, salt og pepper etter smak. Stek på høy varme i omtrent 2 til 3 minutter. Ta av varmen, sil av overflødig væske, og avkjøl. Vend inn krabbekjøtt og bland godt.
  3. 3Separer arkene av vår- eller vårrull-arkene, og oppbevar dem under et lett fuktig kjøkkenhåndkle.
  4. 4Legg 2 spiseskjeer av krabbefyllet på et ark. Brett den nærmeste kanten av arket over fyllet; brett venstre og høyre hjørner mot midten. Rull tett sammen og forsegl med eggeblandingen.
  5. 5Legg vårrullene i den forvarmede oljen og stek til de er gyldne og sprø. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Server med syltet ingefærvinaigrette.
  6. 63. I en blandebolle, kombiner dashi, sukker og risvineddik. Overfør blandingen til en blender, og tilsett fersk ingefær, syltet ingefær og salt.
  7. 7Tilsett sakte salatolje mens blenderen går. Server kald.