Vaniljeis

Vaniljeis

Lær hvordan du lager hjemmelaget vaniljeis med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme sommerdager og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 vaniljestang
  • 2. 1 ½ kopper melk
  • 3. 1 ½ kopper kremfløte
  • 4. 1 kopp lett pakket lyst brunt sukker, delt
  • 5. 7 store eggeplommer
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Del vaniljestangen i to. Skrap ut frøene. Legg frøene, vaniljestangene, melk, fløte og 1/4 kopp av den brune sukkeret i en tykkbunnet mellomstor kjele. Varm opp til akkurat kokepunktet over svak varme.
  2. 22. I mellomtiden blander du resten av den brune sukkeret, eggeplommene og vaniljeekstrakten i en stor bolle og visper til det er akkurat blandet.
  3. 33. Mens du forsiktig visper eggeplommene, heller du den varme fløten i en tynn stråle over dem slik at de gradvis blir varmet opp. Returner alt til kjelen og kok under omrøring med en tresleiv. Pass på å hele tiden skrape bunnen av kjelen med sleiven, slik at det ikke brenner seg. Når kremen har tyknet litt og kan dekke baksiden av en skje jevnt, er den ferdig. Ikke la den koke opp. Sil kremen gjennom en fin sil. Press ut all væsken fra vaniljestengene, og plasser beholderen med kremen i en stor bolle med is. La den avkjøles, og rør av og til.
  4. 44. Overfør kremen til en iskremmaskin og frys i henhold til produsentens anvisninger. Når iskremen er ferdig, legger du den i en oppbevaringsbeholder og fryser den til den er fast.