
Pastinakk, søtpotet og vannkress-suppe
oppskrift på en kremet chowder med parsnip, yam og vannkress. perfekt for en varmende og næringsrik rett på vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp (1/2 pinne) smør
- 4 kopper parsnips i 1/2-tommers terninger, skrelt (ca. 4 store)
- 1 1/2 kopper hakket løk (ca. 1 stor)
- 3 kopper (eller mer) lavsaltet kyllingbuljong
- 1 kopp hakket skrelt Granny Smith-eple (ca. 1 middels)
- 1 1/2 kopper 1/2-tommers terninger skrelt yam (rødfarget søtpotet; ca. 1 stor)
- 1/8 teskje nykvernet muskatnøtt
- 1/4 kopp pisket krem
- 4 kopper vannkressekvister (toppen av 2 buntetter)
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett pastinakk og løk. Sauter til løken blir myk, ca. 5 minutter. Tilsett 3 kopper kraft og eple. Dekk til og la det småkoke til pastinakken er mør, ca. 12 minutter. Kjør 2 kopper av pastinakkpuréen i en blender til den er helt glatt. Ha puréen tilbake i gryten. Tilsett søtpotetterninger og muskatnøtt. Dekk til og la det småkoke til søtpotetterningene er møre, ca. 12 minutter. Rør inn fløte, og deretter vannkresse. Rør til vannkressen faller sammen, ca. 2 minutter. Tynn suppen med mer kraft, hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper.
- 2Smelt smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett pastinakk og løk. Sauter til løken blir myk, ca. 5 minutter. Tilsett 3 kopper kraft og eple. Dekk til og la det småkoke til pastinakken er mør, ca. 12 minutter. Kjør 2 kopper av pastinakkpuréen i en blender til den er helt glatt. Ha puréen tilbake i gryten. Tilsett søtpotetterninger og muskatnøtt. Dekk til og la det småkoke til søtpotetterningene er møre, ca. 12 minutter. Rør inn fløte, og deretter vannkresse. Rør til vannkressen faller sammen, ca. 2 minutter. Tynn suppen med mer kraft, hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper.