
B.B.Q. Vaktel
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull b.b.q. quail, perfekt som forrett eller liten hovedrett. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer skivet hvitløk
- 10 kvist timian
- 8 benfrie vaktler (vingetuppene fjernet, vingene lagt under, lårspissene fjernet, kjøttet skjøvet tilbake)
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- B.B.Q.-saus etter eget ønske
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, knus hvitløk og timian med baksiden av en skje. Krydre vaktel med litt salt og pepper, og gni den inn med hvitløk og timian. La det marinere i 1 time i kjøleskapet.
- 2Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 3Pensle begge sider av vaktelen med BBQ-saus. Legg vaktelen på en rist i en ildfast form. Stek i 15 minutter.
- 4Ta vaktelen ut av ovnen og skru på grillen. Pensle vaktelen med mer saus. Sett vaktelen under grillen for å få en brent overflate, ca. 6 minutter. Vend den for å brenne begge sider.