
Kamskjellburger-sliders med koriander-lime majones
oppskrift på deilige scallop burger sliders med en frisk koriander-lime mayo. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 medium Vidalia-løk, finhakket
- 2 spiseskjeer smør
- 900 gram ferske sjøscallops
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 3 spiseskjeer brødsmuler
- 2 teskjeer salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 egg, pisket
- 1/2 kopp finhakkede friske gressløk
- 1/2 kopp hakkede friske korianderblader
- 1 spiseskje frisk limesaft
- 1 spiseskje revet fersk ingefær
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 12 mini-burgerbrød eller små myke brødskiver
- Koriander-lime majones, oppskrift følger
- 4 spiseskjeer frisk limesaft
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 1/2 teskje sterk saus (anbefalt: Tabasco)
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1 kopp friske korianderblader
- 1 kopp majones
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Surr løk i smør i en liten stekepanne over middels varme til den er gjennomsiktig. Avkjøl.
- 2Legg kamskjellene i en food processor og puls til de er grovhakket, eller hakk dem for hånd. Overfør til en stor bolle og tilsett de resterende ingrediensene, unntatt vegetabilsk olje. Rør inn den avkjølte løken.*
- 3Form blandingen til små burgere, omtrent 5 cm i diameter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med plastfolie og la dem avkjøle i minst 1 time.
- 4Varm opp 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme. Legg i kamskjellburgerne og stek til de er brune og gjennomstekte. Legg dem på små, myke brødskiver og topp med litt koriander-lime majones. Server varme eller romtempererte.
- 5Bland alle ingrediensene i en food processor, unntatt majones, salt og pepper. Kjør til koriander er finhakket. Tilsett majones og kjør bare til det er blandet. Smak til med salt og pepper.