Brusselspirer med kandiserte valnøtter og grønt eple

Brusselspirer med kandiserte valnøtter og grønt eple

oppskrift på deilige brussels sprouts med kandiserte valnøtter og friskt grønt eple, perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp valnøttbiter
  • 2. 1 spiseskje smør
  • 3. Salt
  • 4. 2 kvister fersk rosmarin, blader plukket
  • 5. 2 spiseskjeer honning
  • 6. 2 pint brokkolini, delt i to eller fire avhengig av størrelse
  • 7. 1 spiseskje rapsolje
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 2 Granny Smith- epler, skrellet og skåret i 1/2-tommers biter
  • 10. 1 spiseskje smør
  • 11. Saften av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Karamelliser valnøttene: 2. Rist nøttene i en stekepanne over middels varme med 1 spiseskje smør og 1 teskje salt. Når nøttene begynner å få en lett gylden farge, tilsett rosmarin og la det surre i ytterligere 1 minutt. Tilsett honning i pannen og fjern fra varmen. 3. For å riste rosenkålen: 4. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Vend rosenkålen med rapsolje, 1 teskje salt og en klype nykvernet svart pepper. Legg dem ut på et stekebrett og stek i 10–12 minutter til de får farge, men beholder noe av teksturen. Ta ut av ovnen og sett til side. 5. For å fullføre retten: 6. Stek Granny Smith-epleskivene i 1 spiseskje smør til de akkurat får farge, ca. 2 minutter. Tilsett de karamelliserte valnøttene og den ristede rosenkålen. Vend forsiktig, og tilsett deretter saften av 1 sitron og juster krydderet etter behov.