
Brusselspirer med kandiserte valnøtter og grønt eple
oppskrift på deilige brussels sprouts med kandiserte valnøtter og friskt grønt eple, perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp valnøttbiter
- 2. 1 spiseskje smør
- 3. Salt
- 4. 2 kvister fersk rosmarin, blader plukket
- 5. 2 spiseskjeer honning
- 6. 2 pint brokkolini, delt i to eller fire avhengig av størrelse
- 7. 1 spiseskje rapsolje
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. 2 Granny Smith- epler, skrellet og skåret i 1/2-tommers biter
- 10. 1 spiseskje smør
- 11. Saften av 1 sitron
Fremgangsmåte
- 11. Karamelliser valnøttene: 2. Rist nøttene i en stekepanne over middels varme med 1 spiseskje smør og 1 teskje salt. Når nøttene begynner å få en lett gylden farge, tilsett rosmarin og la det surre i ytterligere 1 minutt. Tilsett honning i pannen og fjern fra varmen. 3. For å riste rosenkålen: 4. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Vend rosenkålen med rapsolje, 1 teskje salt og en klype nykvernet svart pepper. Legg dem ut på et stekebrett og stek i 10–12 minutter til de får farge, men beholder noe av teksturen. Ta ut av ovnen og sett til side. 5. For å fullføre retten: 6. Stek Granny Smith-epleskivene i 1 spiseskje smør til de akkurat får farge, ca. 2 minutter. Tilsett de karamelliserte valnøttene og den ristede rosenkålen. Vend forsiktig, og tilsett deretter saften av 1 sitron og juster krydderet etter behov.