Røstede aspargesbunter

Røstede aspargesbunter

lær hvordan du lager deilige og enkle bakt aspargesbundler. en perfekt forrett for enhver anledning, med sprø utside og myk innside.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje eller hvitløksolje
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp finrevede brødsmuler
  • En klype grått salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 spiseskje finhakket frisk persille
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1 spiseskje ferskrevet Parmesanost
  • Usaltet smør til bakeformen
  • 1 stor bunt asparges, ca. 450 gram, trimmet til jevne lengder og kokt i 4 minutter i kokende, saltet vann
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • Grått salt og nykvernet pepper
  • 8 tynne skiver prosciutto

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage de krydrede brødsmulene, varm opp olivenoljen i en liten stekepanne over middels høy varme til den er varm. Tilsett hvitløk og sautér kort til den blir lys gylden. Tilsett brødsmulene, krydre med salt og pepper, og senk varmen til middels. Kok, rør av og til, til brødsmulene er ristet, ca. 3 minutter. Hell over i en liten bolle og tilsett persille, sitronzest og Parmesan. Vend godt sammen. (Smulene holder seg, godt forseglet og oppbevart i kjøleskap, i flere dager.) Forvarm ovnen til 200°C. Smør en lang, grunn bakeform som er stor nok til å romme aspargesen. Vend den avkjølte aspargesen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Del aspargesen i 4 like store hauger. Legg 2 skiver prosciutto på en arbeidsflate slik at de overlapper litt. Plasser en aspargeshaug oppå og rull forsiktig inn i prosciuttoen. Plasser i den forberedte bakeformen. Flatt ut toppen av hver haug litt og strø over en fjerdedel av de krydrede brødsmulene. Stek i ovnen til det er gjennomvarmt og sprøtt, ca. 10 minutter. Server umiddelbart.