Kyllingleverpâté
en enkel og smakfull oppskrift på kyllingleverpaté, perfekt som forrett eller pålegg. lær hvordan du lager denne delikate retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1 stk usaltet smør, delt
- 1 stor sjalottløk, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 450 gram kyllinglever, delt i lapper, trimmet og skylt
- 3/4 teskje quatre épices (fransk krydderblanding)
- 3 spiseskjeer Cognac
- kjeks eller baguette-terninger til å riste
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 spiseskjeer smør i en tung, 12-tommers stekepanne over middels varme til skummet legger seg. Tilsett sjalottløk og hvitløk og kok, rør av og til, til de er myke og gylne, ca. 3 til 5 minutter. Tørk leverne godt og legg dem i pannen. Kok over middels høy varme, snu en gang, til de er brune og akkurat rosa innvendig, ca. 4 minutter totalt. Tilsett quatre épices, 1 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper, og kok under omrøring i 30 sekunder. Hell i Cognac og vipp pannen over gassbluss for å tenne (eller tenn med en lang fyrstikk; vær forsiktig da flammene kan skyte opp høyt). Kok, rist pannen forsiktig en eller to ganger, til flammene har lagt seg. Overfør blandingen til en food processor og pulsér, mens du tilsetter de resterende 6 spiseskjeene smør, én spiseskje av gangen, til det er glatt. Overfør til en bolle og la den avkjøle, med plastfolie over overflaten, til den har stivnet, ca. 3 timer. La den stå i romtemperatur i ca. 15 minutter før servering.
- 2Varm opp 2 spiseskjeer smør i en tung, 12-tommers stekepanne over middels varme til skummet legger seg. Tilsett sjalottløk og hvitløk og kok, rør av og til, til de er myke og gylne, ca. 3 til 5 minutter.
- 3Tørk leverne godt og legg dem i pannen. Kok over middels høy varme, snu en gang, til de er brune og akkurat rosa innvendig, ca. 4 minutter totalt. Tilsett quatre épices, 1 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper, og kok under omrøring i 30 sekunder.
- 4Hell i Cognac og vipp pannen over gassbluss for å tenne (eller tenn med en lang fyrstikk; vær forsiktig da flammene kan skyte opp hø