Hello Fresh Mobile Banner
Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones

Lær hvordan du lager hjemmelaget majones fra bunnen av med denne enkle oppskriften. Perfekt til sandwich, salater og dyppe. Rask og velsmakende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 egg
  • 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3. 2 spiseskjeer vann
  • 4. 1/2 teskje sukker
  • 5. 1 teskje tørket sennep
  • 6. 1 knapt teskje salt
  • 7. En klype cayennepepper
  • 8. 1 kopp canola-, peanøtt-, vegetabilsk- eller ren olivenolje, ikke ekstra jomfruolje

Fremgangsmåte

  1. 1Varm eggeplommene, sitronsaften, vannet og sukkeret i en liten stekepanne på veldig lav varme, mens du rører og skraper bunnen av pannen kontinuerlig med en slikkepott. Ved første tegn på tykkelse, fjern pannen fra varmen, men fortsett å røre. Dypp bunnen av pannen i en stor bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell innholdet i en blender, kjør i et sekund eller to, og la deretter stå uten lokk i minst 5 minutter for å avkjøle. Tilsett tørket sennep, salt og cayennepepper hvis du bruker det. Dekk til og, mens blenderen går, hell oljen veldig sakte i begynnelsen, ned gjennom midtåpningen, i eggemiksen. Overfør majonesen til en ren beholder og sett den i kjøleskapet umiddelbart. Denne majonesen vil holde seg i minst 7 dager i kjøleskapet.