Hjemmelaget majones
Lær hvordan du lager hjemmelaget majones fra bunnen av med denne enkle oppskriften. Perfekt til sandwich, salater og dyppe. Rask og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 egg
- 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3. 2 spiseskjeer vann
- 4. 1/2 teskje sukker
- 5. 1 teskje tørket sennep
- 6. 1 knapt teskje salt
- 7. En klype cayennepepper
- 8. 1 kopp canola-, peanøtt-, vegetabilsk- eller ren olivenolje, ikke ekstra jomfruolje
Fremgangsmåte
- 1Varm eggeplommene, sitronsaften, vannet og sukkeret i en liten stekepanne på veldig lav varme, mens du rører og skraper bunnen av pannen kontinuerlig med en slikkepott. Ved første tegn på tykkelse, fjern pannen fra varmen, men fortsett å røre. Dypp bunnen av pannen i en stor bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell innholdet i en blender, kjør i et sekund eller to, og la deretter stå uten lokk i minst 5 minutter for å avkjøle. Tilsett tørket sennep, salt og cayennepepper hvis du bruker det. Dekk til og, mens blenderen går, hell oljen veldig sakte i begynnelsen, ned gjennom midtåpningen, i eggemiksen. Overfør majonesen til en ren beholder og sett den i kjøleskapet umiddelbart. Denne majonesen vil holde seg i minst 7 dager i kjøleskapet.