
Rosemary- og krummebiff av ytrefilet med pancetta-ristede tomater
Lær hvordan du lager en saftig beef tenderloin med smak av rosmarin og sprø krumme, servert med ovnsbakte tomater med pancetta. Perfekt for en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En hel storfe tenderloin på 6 til 6 ½ pund (ca. 2,7 til 3 kg), trimmet for fett, sølvhinde og kjede (se Koks' notater); eller en godt trimmet tenderloin-rost på 5 til 5 ½ pund (ca. 2,3 til 2,5 kg)
- 115 gram pancetta, i terninger
- 900 gram drue-tomater
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 6 store hvitløksfedd, finhakket
- 2/3 kopp kalamata-oliven uten stein, delt i fire på langs (ca. 85 gram)
- 1 ½ kopp vann, delt
- 1 ¼ kopp panko (japanske brødsmuler)
- 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 5 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin
- ¼ kopp finhakket flatbladpersille
- Spesialutstyr: Kjøkkentråd; stor bakeplate med oppkant (18 x 13 tommer); stor, tung stekeplate; hurtigtermometer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250°C (500°F) med risten i midten.
- 2Lag et dypt snitt i den øvre siden av indrefileten, omtrent 10 cm fra halen, for å lette folding av halen under steken slik at kjøttet får en jevnere tykkelse.
- 3Bind steken med kjøkkentau med 2,5 cm mellomrom.
- 4Kok pancetta i en stor, langpanne i ovnen, rør om en gang, til fettet er smeltet og pancettaen er sprø, ca. 4–8 minutter.
- 5Overfør pancettaen med en hullsleiv til en bolle.
- 6Tilsett tomater og 1/4 teskje salt og pepper i fettet i langpannen, og rør om.
- 7Stek i ovnen i 15 minutter.
- 8Rør inn hvitløk og oliven, og stek til tomatene faller fra hverandre og er lett brune i flekker, 2–4 minutter.
- 9Ta langpannen ut av ovnen, og tilsett pancetta og 1/2 kopp vann, og skrap opp de brune bitene.
- 10Senke ovnstemperaturen til 175°C (350°F).
- 11Bland sammen brødsmuler, 2 ss olje, og 1/4 teskje salt og pepper i en bolle.
- 12Bland sennep og rosmarin i en liten bolle.
- 13Tørk indrefileten godt, og krydre den med 1 1/4 teskjeer salt og pepper, og gni det inn i kjøttet.
- 14Sett en stekepanne over 2 kokeplater, og tilsett de resterende 3 ss olje. Varm opp til den er glinsende.
- 15Brun indrefileten på alle sider, ca. 10 minutter.
- 16Smør toppen og den øvre delen av sidene med sennepsblandingen, og dryss jevnt med brødsmuler.
- 17Trykk lett for å få det til å feste seg.
- 18Stek indrefileten til en steketermometer som er satt inn diagonalt 5 cm inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 49°C (120°F), ca. 30–40 minutter.





