
Basilikum-pesto
oppskrift på basil pesto som er rask å lage og perfekt til pasta, brød eller som dip. enkel guide til hjemmelaget pesto.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 kopper ferske basilikumblader, vasket godt
- 2. 1/2 kopp pinjekjerner, ristet til de er gylne, avkjølt og finhakket
- 3. 1/2 kopp ferskt revet Parmesanost (ca. 45 gram)
- 4. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 5. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Ha klart en bolle med is og kaldt vann. I en kjele med kokende, saltet vann, blansjer basilikum, en neve om gangen, i 2 sekunder, og overfør med en hullsleiv til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil basilikumen og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. I en food processor, kjør basilikumen sammen med de resterende ingrediensene til en jevn puré, og smak til med salt og pepper. Pesto kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, med overflaten dekket av plastfolie.
- 22. Ha klart en bolle med is og kaldt vann. I en kjele med kokende, saltet vann, blansjer basilikum, en neve om gangen, i 2 sekunder, og overfør med en hullsleiv til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil basilikumen og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 33. I en food processor, kjør basilikumen sammen med de resterende ingrediensene til en jevn puré, og smak til med salt og pepper. Pesto kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, med overflaten dekket av plastfolie.