Andebryst med fennikel og rosmarin

Andebryst med fennikel og rosmarin

Lær hvordan du lager saftig andebryst med smakfulle fennikel og rosmarin i denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 benfrie brysthalvdeler av Muscovy-anda (1 3/4 til 2 pund totalt)*
  • 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 2 teskjeer fennikelfrø, knust
  • 4. 1 teskje hakket frisk rosmarin
  • 5. 1 teskje ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg andebrystene med skinnsiden ned på arbeidsflaten. Strø over salt og pepper. Bland hvitløk, fennikel, rosmarin og olivenolje i en liten bolle. Trykk urtemarinaden over andebrystene. Legg ett bryst oppå det andre, med kjøttsiden mot hverandre. Bind andebrystene sammen med kokkegarn. Forvarm ovnen til 200°C. Varm en stor, tykk ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Legg de bundne andebrystene i pannen og stek til de er godt brune på alle sider, snu av og til, ca. 10 minutter. Hell av fettet fra pannen og kast det. Overfør pannen med and til ovnen. Stek andebrystene til ønsket stekegrad, snu av og til, ca. 25 minutter for medium. Overfør and til arbeidsflaten og la den hvile i 10 minutter. I mellomtiden heller du stekesjyen fra pannen i et målebeger av glass. Skje av fettet på toppen. Fjern garnet og skjær hvert bryst i 1,5 cm tykke skiver. Hell eventuelle sauser fra pannen over og server umiddelbart.
  2. 22. Legg andebrystene med skinnsiden ned på arbeidsflaten. Strø over salt og pepper. Bland hvitløk, fennikel, rosmarin og olivenolje i en liten bolle. Trykk urtemarinaden over andebrystene. Legg ett bryst oppå det andre, med kjøttsiden mot hverandre. Bind andebrystene sammen med kokkegarn.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200°C. Varm en stor, tykk ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Legg de bundne andebrystene i pannen og stek til de er godt brune på alle sider, snu av og til, ca. 10 minutter. Hell av fettet fra pannen og kast det. Overfør pannen med and til ovnen. Stek andebrystene til ønsket stekegrad, snu av og til, ca. 25 minutter for medium. Overfør and til arbeidsflaten og la den hvile i