Fullkorns-eplecrisp

Fullkorns-eplecrisp

oppskrift på en sunn og smakfull fullkorns-epleskrap. enkel å lage, perfekt for høstsesongen. nyt med vaniljeis eller alene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 6 mellomstore tart epler (som Pink Lady eller Gala), skrelt og skåret i skiver
  • 1/2 kopp (pakket) mørk brunt sukker, delt
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, delt
  • 3/4 kopp gammeldags havregryn
  • 1/3 kopp sammalt hvete mel
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje kosher salt
  • Vaniljeis (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Vend epler, ¼ kopp brunt sukker og 2 spiseskjeer smør i en 2-liters ildfast form. Vend havregryn, fullkornsmel, kanel, salt, resten av ¼ kopp brunt sukker og de resterende 4 spiseskjeene smør i en liten bolle til det er jevnt blandet og ingen tørre områder gjenstår (det skal være veldig vått og danne klumper når det presses sammen). Strø havregrynblandingen over eplene og stek til toppen er gyllenbrun (den vil bli sprø når den avkjøles) og fyllet er saftig og boblende, i 50–60 minutter. La det avkjøle i 10 minutter for å la saftene sette seg. Server med en skje iskrem på toppen.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Vend epler, ¼ kopp brunt sukker og 2 spiseskjeer smør i en 2-liters ildfast form.
  3. 3Vend havregryn, fullkornsmel, kanel, salt, resten av ¼ kopp brunt sukker og de resterende 4 spiseskjeene smør i en liten bolle til det er jevnt blandet og ingen tørre områder gjenstår (det skal være veldig vått og danne klumper når det presses sammen). Strø havregrynblandingen over eplene og stek til toppen er gyllenbrun (den vil bli sprø når den avkjøles) og fyllet er saftig og boblende, i 50–60 minutter. La det avkjøle i 10 minutter for å la saftene sette seg. Server med en skje iskrem på toppen.
  4. 4Forhåndsforberedelse: Eplekremen kan stekes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.
  5. 5Eplekremen kan stekes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.