
Mandel-, plomme- og ferskpie
Lær hvordan du lager en deilig almond, plum og peach pie med en sprø bunn og frisk fruktsmak. Perfekt for sommerens kaker og dessertbord.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 allsidige paibunner, mandelvariant (en rullet ut i en paiform, en fortsatt en deigrunde)
- 4 kopper (7 mellomstore) skivede fersken, tint hvis frosne, skrelt hvis ønskelig
- 2 kopper (3 mellomstore) uskrelte, skivede plommer
- 1/3 kopp sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 teskje kanel
- 1/4 teskje salt
- 2 teskjeer usaltet smør
- 2 teskjeer råsukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). I en bolle, vend fersken og plommer med sukker, maisstivelse, juice, kanel og salt; legg det i en paiform med paideig; fordel smør i små klatter over fyllet. Kjevle ut en runding av deigen; skjær den i strimler på 2 cm (3/4 tommer) bred. Vev forsiktig strimlene over fyllet, slik at det dannes et rutemønster. Trim overhengende deig til ca. 2,5 cm (1 tomme); rull overhenget tilbake på seg selv, og klem det sammen med jevne mellomrom på 1,3 cm (1/2 tomme) for å danne en bølget kant. Strø sukker over paien. Stek til frukten bobler og skorpen er gyllen, ca. 65 minutter. La den avkjøle før servering.





