
Hvit sjokolademousse med mørk sjokoladesaus
Lær hvordan du lager en luftig hvitsjokolademousse servert med rik mørk sjokoladesaus. En enkel og elegant dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 unser importert hvit sjokolade (for eksempel Lindt), hakket
- 1 kopp pluss 6 spiseskjeer avkjølt piskefløte
- 4 spiseskjeer lys mais sirup
- 3 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- Ferske myntekvister (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Rør hvit sjokolade, 1/4 kopp krem og 2 spiseskjeer sirup i en tung liten kjele over lav varme til sjokoladen er smeltet og glatt. Hell over i en middels stor bolle; avkjøl til nesten lunkent. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3/4 kopp krem i en middels stor bolle til medium-faste topper. Vend kremen inn i hvit sjokoladeblandingen i to omganger. Fordel moussen i 4 små porsjonsformer. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 4 timer. (Kan lages 2 dager i forveien.) Varm opp resten av 6 spiseskjeer krem og de resterende 2 spiseskjeene mais sirup i en tung liten kjele over høy varme til det småkoker. Reduser varmen til lav, tilsett bittersøt sjokolade og rør til den er smeltet og glatt. Avkjøl til romtemperatur. Skje nok saus over hver mousse til å dekke den helt. Pynt med mynte, hvis ønskelig.
- 2Rør hvit sjokolade, 1/4 kopp krem og 2 spiseskjeer sirup i en tung liten kjele over lav varme til sjokoladen er smeltet og glatt. Hell over i en middels stor bolle; avkjøl til nesten lunkent. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3/4 kopp krem i en middels stor bolle til medium-faste topper. Vend kremen inn i hvit sjokoladeblandingen i to omganger. Fordel moussen i 4 små porsjonsformer. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 4 timer. (Kan lages 2 dager i forveien.)
- 3Varm opp resten av 6 spiseskjeer krem og de resterende 2 spiseskjeene mais sirup i en tung liten kjele over høy varme til det småkoker. Reduser varmen til lav, tilsett bittersøt sjokolade og rør til den er smeltet og glatt. Avkjøl til romtemperatur. Skje nok saus over hver mousse til å dekke den helt. Pynt med mynte, hvis ønsk




