
Marengsroulade med anisekrem
oppdag hvordan du lager en luftig meringue roulade fylt med aromatisk anis krem. perfekt som dessert til fest eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til smøring av panne
- 5 store eggehviter
- 1/8 teskje salt
- 1 1/4 kopper superfint sukker
- 2 spiseskjeer vanlig sukker
- 1 1/2 teskjeer anisfrø
- 1 1/2 kopper kald kremfløte
- Spesialutstyr: bakepapir; elektrisk kaffekvern/krydderkvern
- Tilbehør: stekte fiken i sitronsirup
Fremgangsmåte
- 1Lag marengs: Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C. Pensle en 38 x 25 cm stor, lav bakeplate (ca. 1,5–2,5 cm dyp) lett med vegetabilsk olje og dekk bunnen og sidene med bakepapir, deretter lett olje bakepapiret. Pisk eggehviter med salt i en bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til de akkurat danner myke topper. Tilsett superfint sukker litt etter litt under pisking, og øk deretter til høy hastighet og fortsett å piske til eggehvitene danner stive, blanke topper, ca. 2 minutter. Fordel marengsen jevnt i bakeplaten og stek til toppen er lys gyllen og sprø, 20–25 minutter (innmaten vil være myk). Legg et ark bakepapir over marengsen og snu et rist oppå papiret, deretter snur du marengsen forsiktig over på risten og fjerner bakepapiret fra toppen. La marengsen avkjøles helt, ca. 15 minutter.
- 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 175°C. Pensle en 38 x 25 cm stor, lav bakeplate lett med vegetabilsk olje og dekk bunnen og sidene med bakepapir, deretter lett olje bakepapiret.
- 3Pisk eggehviter med salt i en bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til de akkurat danner myke topper. Tilsett superfint sukker litt etter litt under pisking, og øk deretter til høy hastighet og fortsett å piske til eggehvitene danner stive, blanke topper, ca. 2 minutter. Fordel marengsen jevnt i bakeplaten og stek til toppen er lys gyllen og sprø, 20–25 minutter (innmaten vil være myk). Legg et ark bakepapir over marengsen og snu et rist oppå papiret, deretter snur du marengsen forsiktig over på risten og fjerner bakepapiret fra toppen. La marengsen avkjøles helt, ca. 15 minutter.