
Grillet rød og grønn kålssalat
Lær hvordan du lager en deilig og sunn grillet kålrotsslaw med rød og grønn kål. Perfekt som tilbehør til sommermåltider og grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Non-stick grønnsaksspray
- 1/2 kopp estragoneddik
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp vegetabilsk olje pluss ekstra til pensling
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 spiseskje hakket fersk estragon
- 1 middels stor rødkål (ca. 1 3/4 pund), delt i fire gjennom kjernen
- 1 middels stor grønnkål (ca. 1 3/4 pund), delt i fire gjennom kjernen
- 1 bunt grønn løk (ca. 6 stk.), trimmet
Fremgangsmåte
- 1Spray grillristen med non-stick spray. Forbered grillen (middels høy varme). Visp eddik, sukker, 1/2 kopp olje, sennep og estragon i en middels stor bolle. Krydre dressingen med salt og pepper. Pensle kål og grønne løk med olje; strø over salt og pepper. Grill kålen til det dannes mørke grillmerker, 3 til 4 minutter på hver side. Grill de grønne løkene til de er brent på én side, 2 til 3 minutter. Overfør grønnsakene til arbeidsflaten. Hakk de grønne løkene og kålen; legg i en stor bolle, og kast ut kjernene. Tilsett dressingen; vend godt slik at det dekker. Krydre kålsalaten med salt og pepper etter smak.