Falafel Cobb-salat
lær hvordan du lager en deilig falafel cobb salad, en sunn og mettende rett perfekt for sommermåltidet. enkel oppskrift og tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Falafel:
- 2. 1 1/4 kopper vann
- 3. 1 (170 gram) pakke tørr falafelblanding
- 4. 2 kopper vegetabilsk olje til steking
- 5. salt etter smak
- 6. Agurksaus:
- 7. 1/2 kopp rømme
- 8. 1/4 kopp melk
- 9. 1/4 kopp hakket agurk
- 10. 1 teskje finhakket fersk persille
- 11. 1/8 teskje salt
- 12. Salat:
- 13. 1 pose (ca. 280 gram) blandede salatblader
- 14. 2 tomater, hakket
- 15. 1 avokado, hakket
- 16. 8 skiver sprøstekt bacon, smuldret
- 17. 3 hardkokte egg, hakket
- 18. 3/4 kopp fetaost
Fremgangsmåte
- 11. Bland vann og falafelblanding sammen i en bolle; la stå i 10 minutter. Form blandingen til 12 kaker, ca. 1/2 tomme tykke.
- 22. Varm opp olje i en dypfryer eller stor kjele til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 33. Stek falafelkakene, arbeid i porsjoner, i den varme oljen til de er gyldne og sprø, 3 til 5 minutter. Overfør de kokte falafelene til en tallerken med papirhåndkle ved hjelp av en hullsleiv; krydre med salt. La falafelen avkjøle til romtemperatur; del i biter.
- 44. Visp sammen rømme, melk, agurk, persille og 1/8 teskje salt i en bolle til dressingen er glatt og kremet; sett i kjøleskapet.
- 55. Fordel grønt på serveringsfat. Arranger tomater, avokado, bacon, egg, fetaost og falafel i rader over grønnsakene. Drypp dressingen over hver salat.