Basic Brioche

Basic Brioche

Lær hvordan du lager en deilig og luftig brioche med vår grunnoppskrift. Perfekt til frokost eller som snacks. Enkel å følge for nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 kopper/315 g hvetemel (all-purpose mel)
  • 2. 2 1/4 kopper/340 g brødmel
  • 3. 3 1/4 teskjeer aktiv tørrgjær, eller 30 g fersk gjær (1 oz/30 g)
  • 4. 1/3 kopp pluss 1 spiseskje/80 g sukker (sukker med granulert struktur)
  • 5. 1 spiseskje kosher-salt
  • 6. 5 store egg, pluss 1 stort egg til eggevaske hvis du lager brød (loaves)
  • 7. 1 kopp pluss 6 spiseskjeer/310 g usaltet smør, romtemperert, delt i 10 til 12 biter
  • Utstyr: Kjøkkenmaskin med eltekrok, to 23 x 12 cm (9 x 5 tommer) brødformer hvis du lager brød, bakepapir hvis du lager brød (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en kjøkkenmaskin med visp, og bland all-purpose mel, hvetemel, gjær, sukker, salt, 5 egg og ½ kopp/120 ml vann. Pisk på lav hastighet i 3 til 4 minutter, eller til alle ingrediensene har blitt godt blandet. Stopp maskinen etter behov for å skrape sidene og bunnen av bollen, slik at alt melet blir innarbeidet i de våte ingrediensene. Når deigen har samlet seg, kjør på lav hastighet i ytterligere 3 til 4 minutter. Deigen vil være stiv og virke ganske tørr.
  2. 2Fortsett på lav hastighet, og tilsett smør, ett stykke av gangen, og bland etter hver tilsetning til smøret er helt innarbeidet i deigen. Når alt smøret er tilsatt, fortsett å blande på lav hastighet, og stopp maskinen av og til for å skrape sidene og bunnen av bollen, i omtrent 10 minutter. Det er viktig å blande smøret grundig inn i deigen. Hvis nødvendig, kan du kna deigen med hendene for å hjelpe til med å innarbeide smøret.
  3. 3Når smøret er helt innarbeidet, øk hastigheten til middels og kjør i ytterligere 15 minutter, eller til deigen blir klissete, myk og litt skinnende. Det vil ta tid før deigen samler seg; den vil i starten virke veldig rufsete og usikker, men med tiden vil den bli glatt og silkeaktig. Når dette skjer, øk hastigheten til middels-høy og kjør i ca. 1 minutt. Du skal høre at deigen lager en klappende lyd når den treffer sidene av bollen. Test deigen ved å dra i den; den skal strekke seg litt og ha litt elastisitet. (Hvis den virker våt og løs, mer som en røre enn en deig, tilsett 2 til 3 ss mel og bland til den samler seg.) Hvis den går i stykker når du drar i den, fortsett å blande på middels hastighet i ytterligere 2 til 3 minutter, eller til den får mer styrke og kan strekk