Hjemmelaget sylteagurk- og relish-saus

Hjemmelaget sylteagurk- og relish-saus

oppskrift på hjemmelaget sylteagurk relish, perfekt som tilbehør til grillmat og oster. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper finhakket agurk (ca. 3 Kirby-agurker)
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1/2 kopp destillert hvit eddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 teskje maisstivelse oppløst i 1 teskje vann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland agurk og løk med 3/4 teskje salt i en sil som er plassert over en bolle, og la det renne av i 3 timer. Kast væsken fra bollen. Pakk agurk og løk inn i et kjøkkenhåndkle (ikke terryklut) og klem ut så mye væske som mulig. Kok opp eddik, sukker og 1/4 teskje salt i en liten tykkbunnet kjele, rør til sukkeret har løst seg opp, og la det koke til det er redusert til omtrent 1/2 kopp, i 3 til 4 minutter. Tilsett agurk- og løkblandingen og la det småkoke, mens du rører, i 2 minutter. Rør inn maisstivelsesblandingen, og vend den inn i sylten. La det småkoke, mens du rører, i 1 minutt. Overfør sylten til en bolle og avkjøl, uten lokk, til den er kald, ca. 1 1/2 time.