
Lys sjokoladekrem
Lær hvordan du lager en deilig og silkemyk sjokoladekrem med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaker og bakverk, klar på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer varm espresso eller veldig sterk kaffe
- 8 unser semi-søt eller bittersøt sjokolade (ikke overstige 61 % kakao), hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp krem i en liten, tykk kjele over middels varme til det dannes små bobler rundt kantene av kjelen. Rør inn varm espresso. Legg hakket sjokolade i en middels stor bolle. Tilsett den varme kremen og blandingen; la stå i 1 minutt, før du rører til glasuren er smeltet og glatt. FORHÅNDSVISNING: Glasuren kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle helt i romtemperatur, deretter dekk til og sett i kjøleskapet. Varm opp glasuren litt før bruk.