Fennikel- og nepecruditéer med fennikelsalt

Fennikel- og nepecruditéer med fennikelsalt

oppskrift på frisk fennel og nepe crudités med smakfull fennelsalt. perfekt for forretter eller sunn snacks, enkel å lage og frisk i smaken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer fennikelfrø
  • 2 teskjeer grovt havsalt
  • 2 små ferske fennolbuler, trimmet for de seige ytterbladene, bulene tynne skåret på langs med kjernen intakt, små frøer satt til pynt
  • 2 små neper, skrellet, hver delt i 1/2 tommers tykke båter

Fremgangsmåte

  1. 1Rør fennikelfrø i en liten tørr stekepanne over middels varme til de er svært aromatiske og litt mørkere i fargen, ca. 3 minutter. Tilsett grovt salt; rør for å blande. Ta av varmen og la det avkjøle. Overfør fennikelfrøblandingen til en krydderkvern; kvern til fennikelfrøene er lett grovhakket (ikke mal til pulver). FORHÅNDSVISNING: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur. Anrett fennikelskiver og pastinakkbiter på et fat; pynt med fennikelfrø. Server grønnsakene med fennikelsalt.
  2. 2Rør fennikelfrø i en liten tørr stekepanne over middels varme til de er svært aromatiske og litt mørkere i fargen, ca. 3 minutter. Tilsett grovt salt; rør for å blande. Ta av varmen og la det avkjøle. Overfør fennikelfrøblandingen til en krydderkvern; kvern til fennikelfrøene er lett grovhakket (ikke mal til pulver). FORHÅNDSVISNING: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
  3. 3Anrett fennikelskiver og pastinakkbiter på et fat; pynt med fennikelfrø.
  4. 4Server grønnsakene med fennikelsalt.