Hello Fresh Mobile Banner
Kokoskake med sjokoladebiter og kokosglasur

Kokoskake med sjokoladebiter og kokosglasur

Lær hvordan du lager en saftig kokosnøttkake med sjokoladebiter og kremet kokosnøttglasur. Perfekt til fest eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje fint havsalt
  • 1 kopp usøtet, revet kokosnøtt*
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 2 teskjeer (pakket) finrevet appelsinskall
  • 2 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp usøtet kokosmelk på boks**
  • 170 gram bittersøt sjokolade, brutt i uregelmessige biter på ca. 1/2 tomme, delt
  • 1/2 kopp søtet kokosflak
  • 3/4 kopp melis
  • 2 spiseskjeer (eller mer) usøtet kokosmelk på boks**
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Kake: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en rund kakeform med diameter 23 cm (9 tommer) og med 5 cm (2 tommer) høye kanter godt med smør; dryss over mel og rist av overflødig. Sikt 1 ¾ kopper mel, bakepulver og havsalt i en middels stor bolle. Rør inn usøtet kokosflak og sett til side. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker, smør og appelsinskall i en stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vanilje. Tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kokosmelk i to omganger, og pisk bare til det er blandet etter hver tilsetning. Vend inn halvparten av den bitre sjokoladen. Fordel røren jevnt i den forberedte kakeformen. Strø resten av sjokoladen over røren, og deretter strø over søtet kokosflak. Stek kaken til den er gyllen og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, og dekk med aluminiumsfolie hvis kokoslaget på toppen blir for brunt, ca. 60–70 minutter. Overfør kaken til en rist og la den avkjøle i formen i 45 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en rund kakeform med diameter 23 cm (9 tommer) og med 5 cm (2 tommer) høye kanter godt med smør; dryss over mel og rist av overflødig. Sikt 1 ¾ kopper mel, bakepulver og havsalt i en middels stor bolle. Rør inn usøtet kokosflak og sett til side. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker, smør og appelsinskall i en stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vanilje. Tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kokosmelk i to omganger, og pisk bare til det er bland