
Jordbærsyltetøy
Lær hvordan du lager deilig jordbærsyltetøy hjemme. Enkelt, raskt og perfekt for sommerens bær. Perfekt til brød, yoghurt eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 pund jordbær, renset og delt i fire hvis store
- 3 pund sukker
Fremgangsmåte
- 1Legg jordbærene og sukkeret i en stor, rustfri stålkjele. Kok opp over middels varme. Rist på kjelen for å blande ingrediensene, skru ned varmen slik at blandingen småkoker lystig, og fortsett kokingen til syltetøyet stivner til en medium-fast konsistens, av og til å riste på kjelen, omtrent 40 minutter. Ta kjelen av varmen og steriliser i henhold til glassprodusentens instruksjoner.
- 2Legg jordbærene og sukkeret i en stor, rustfri stålkjele. Kok opp over middels varme. Rist på kjelen for å blande ingrediensene, skru ned varmen slik at blandingen småkoker lystig, og fortsett kokingen til syltetøyet stivner til en medium-fast konsistens, av og til å riste på kjelen, omtrent 40 minutter. Ta kjelen av varmen og steriliser i henhold til glassprodusentens instruksjoner.