Hello Fresh Mobile Banner
Ahi Tofu Poke

Ahi Tofu Poke

Lær hvordan du lager en smakfull ahi tofu poke med ferske ingredienser. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke fast tofu (16 gram)
  • 1/3 kopp tamari
  • 2 lime, presset, delt i to
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss sriracha-saus
  • 1 ss rødbetjuice
  • 1/2 ts ristet sesamolje
  • 1/2 ts revet ingefær
  • 1/2 ts dulsepulver
  • 1 ark ristet nori- tang
  • 1/2 agurk, skrelt og i terninger
  • 3 vårløk, kuttet i 1/4-tommers biter
  • 1 avokado, i terninger, eller mer etter smak
  • olje til steking
  • 1 pakke wonton-omslag (12 oz), kuttet i trekanter

Fremgangsmåte

  1. 1Legg tofuen på en tallerken og balanser en annen tallerken oppå. Sett en vekt på 3 til 5 pund oppå. Press tofuen i 2 til 3 timer; sil av og kast den oppsamlede væsken. Skjær tofuen i små terninger.
  2. 2Visp sammen tamari, saften av 1 lime, sesamfrø, srirachasaus, rødbetjuice, sesamolje, ingefær og dulsepulver i en bolle.
  3. 3Knus nori til et grovt pulver med en morter og støter. Rør det inn i tamariblandingen.
  4. 4Bland tofu, agurk og grønn løk i en lufttett beholder. Hell over tamariblandingen; vend godt for å blande. Dekk til og mariner i kjøleskapet, vend av og til for å blande jevnt, i 8 timer eller over natten.
  5. 5Vend avokado med saften av 1 lime i en bolle.
  6. 6Varm opp 2,5 cm olje i en stekepanne over middels varme. Stek wonton-triangler i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 10 sekunder. La renne av på et fat med kjøkkenpapir.
  7. 7Topp hver fritert wonton med en liten haug av den marinerte tofuen og litt hakket avokado.