
Ahi Tofu Poke
Lær hvordan du lager en smakfull ahi tofu poke med ferske ingredienser. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke fast tofu (16 gram)
- 1/3 kopp tamari
- 2 lime, presset, delt i to
- 2 ss sesamfrø
- 1 ss sriracha-saus
- 1 ss rødbetjuice
- 1/2 ts ristet sesamolje
- 1/2 ts revet ingefær
- 1/2 ts dulsepulver
- 1 ark ristet nori- tang
- 1/2 agurk, skrelt og i terninger
- 3 vårløk, kuttet i 1/4-tommers biter
- 1 avokado, i terninger, eller mer etter smak
- olje til steking
- 1 pakke wonton-omslag (12 oz), kuttet i trekanter
Fremgangsmåte
- 1Legg tofuen på en tallerken og balanser en annen tallerken oppå. Sett en vekt på 3 til 5 pund oppå. Press tofuen i 2 til 3 timer; sil av og kast den oppsamlede væsken. Skjær tofuen i små terninger.
- 2Visp sammen tamari, saften av 1 lime, sesamfrø, srirachasaus, rødbetjuice, sesamolje, ingefær og dulsepulver i en bolle.
- 3Knus nori til et grovt pulver med en morter og støter. Rør det inn i tamariblandingen.
- 4Bland tofu, agurk og grønn løk i en lufttett beholder. Hell over tamariblandingen; vend godt for å blande. Dekk til og mariner i kjøleskapet, vend av og til for å blande jevnt, i 8 timer eller over natten.
- 5Vend avokado med saften av 1 lime i en bolle.
- 6Varm opp 2,5 cm olje i en stekepanne over middels varme. Stek wonton-triangler i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 10 sekunder. La renne av på et fat med kjøkkenpapir.
- 7Topp hver fritert wonton med en liten haug av den marinerte tofuen og litt hakket avokado.