
Stekte svinekoteletter med lønnesirupssaus
oppskrift på saftige stekte svinekoteletter med en søt og smakfull lønnesirupsaus, perfekt for en deilig middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Saus:
- 1/4 kopp eplecidereddik
- 1/2 kopp lønnesirup
- 3 spiseskjeer kaldt vann
- 1 spiseskje hurtigblandende mel (som Wondra®)
- 2/3 kopp pakket brunt sukker
- Svinekam:
- 4 (113 gram) svinekammer
- 1 klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje smør
- 4 teskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Kok opp eplecidereddik i en liten kjele. Skru ned varmen til middels-lav og rør inn lønnesirup; dekk til og kok i 10 minutter.
- 2Bland kaldt vann og hurtigmiksende mel i en liten bolle. Visp det inn i lønnesirupen. Rør inn 2/3 kopp brunt sukker og kok til sausen tykner, ca. 5 minutter. Dekk til og hold varm.
- 3Krydre svinekotelettene med salt og pepper på begge sider.
- 4Varm opp olivenolje og smør i en stor stekepanne over middels-høy varme. Legg i svinekotelettene; kok til de er godt brunet, ca. 4 minutter. Snu dem med tang; strø 1 teskje brunt sukker over hver kotelett. Fortsett å koke til den andre siden er brunet, ca. 4 minutter til. Overfør til serveringsfat og øs sausen over.