Hello Fresh Mobile Banner
Stekte svinekoteletter med lønnesirupssaus

Stekte svinekoteletter med lønnesirupssaus

oppskrift på saftige stekte svinekoteletter med en søt og smakfull lønnesirupsaus, perfekt for en deilig middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Saus:
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • 1/2 kopp lønnesirup
  • 3 spiseskjeer kaldt vann
  • 1 spiseskje hurtigblandende mel (som Wondra®)
  • 2/3 kopp pakket brunt sukker
  • Svinekam:
  • 4 (113 gram) svinekammer
  • 1 klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 teskje smør
  • 4 teskjeer brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp eplecidereddik i en liten kjele. Skru ned varmen til middels-lav og rør inn lønnesirup; dekk til og kok i 10 minutter.
  2. 2Bland kaldt vann og hurtigmiksende mel i en liten bolle. Visp det inn i lønnesirupen. Rør inn 2/3 kopp brunt sukker og kok til sausen tykner, ca. 5 minutter. Dekk til og hold varm.
  3. 3Krydre svinekotelettene med salt og pepper på begge sider.
  4. 4Varm opp olivenolje og smør i en stor stekepanne over middels-høy varme. Legg i svinekotelettene; kok til de er godt brunet, ca. 4 minutter. Snu dem med tang; strø 1 teskje brunt sukker over hver kotelett. Fortsett å koke til den andre siden er brunet, ca. 4 minutter til. Overfør til serveringsfat og øs sausen over.