Midtvestlig helhvete med tørket frukt til stuffing

Midtvestlig helhvete med tørket frukt til stuffing

oppskrift på midwestern fullkorns stuffing med tørket frukt, perfekt for høytider og helgemiddager. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 stk. 24-unse brød av daggammelt, skivet fullkornsbrød, endene kuttet bort
  • 1 kopp tørkede sure kirsebær
  • 1 kopp gule rosiner
  • 1/2 kopp tørkede currants
  • 1/2 kopp grovhakkede, steinfrie plommer
  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk timian eller 1 1/2 teskje tørket
  • 2 egg, pisket for å blande
  • ca. 2 3/4 kopper hermetisk, lavsalt kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 120°C. Legg brødskivene på ovnsristen og stek til de er veldig tørre, men ikke brune, i omtrent 30 minutter. Overfør brødet til en veldig stor bolle. Smuldre det grovt. Bland inn kirsebær, rosiner, currants og svisker. Smelt smør i en stor, tung panne over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen og myk, ca. 15 minutter. Bland det inn i stuffing. Rør inn timian. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland inn eggene.
  2. 2Forvarm ovnen til 120°C. Legg brødskivene på ovnsristen og stek til de er veldig tørre, men ikke brune, i omtrent 30 minutter. Overfør brødet til en veldig stor bolle.
  3. 3Smuldre brødet grovt. Bland inn kirsebær, rosiner, currants og svisker. Smelt smør i en stor, tung panne over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen og myk, ca. 15 minutter. Bland det inn i stuffing. Rør inn timian. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland inn eggene.
  4. 4For å steke stuffing i kalkunen: Bland ¾ kopp kraft inn i stuffing. Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland nok kraft inn i resten av stuffing for å fukte den (ca. ¾ til 1 kopp, avhengig av mengden igjen). Skje den resterende stuffing over i en smurt ildfast form. Dekk med smurt folie. Stek stuffing i formen sammen med kalkunen til den er gjennomvarm, ca. 30 minutter. Fjern folien og stek til toppen er sprø, ca. 15 minutter.
  5. 5Bland ¾ kopp kraft inn i stuffing. Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland nok kraft inn i resten av stuffing for å fukte den (ca.