
Midtvestlig helhvete med tørket frukt til stuffing
oppskrift på midwestern fullkorns stuffing med tørket frukt, perfekt for høytider og helgemiddager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 stk. 24-unse brød av daggammelt, skivet fullkornsbrød, endene kuttet bort
- 1 kopp tørkede sure kirsebær
- 1 kopp gule rosiner
- 1/2 kopp tørkede currants
- 1/2 kopp grovhakkede, steinfrie plommer
- 3 spiseskjeer smør
- 2 mellomstore løk, hakket
- 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk timian eller 1 1/2 teskje tørket
- 2 egg, pisket for å blande
- ca. 2 3/4 kopper hermetisk, lavsalt kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 120°C. Legg brødskivene på ovnsristen og stek til de er veldig tørre, men ikke brune, i omtrent 30 minutter. Overfør brødet til en veldig stor bolle. Smuldre det grovt. Bland inn kirsebær, rosiner, currants og svisker. Smelt smør i en stor, tung panne over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen og myk, ca. 15 minutter. Bland det inn i stuffing. Rør inn timian. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland inn eggene.
- 2Forvarm ovnen til 120°C. Legg brødskivene på ovnsristen og stek til de er veldig tørre, men ikke brune, i omtrent 30 minutter. Overfør brødet til en veldig stor bolle.
- 3Smuldre brødet grovt. Bland inn kirsebær, rosiner, currants og svisker. Smelt smør i en stor, tung panne over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen og myk, ca. 15 minutter. Bland det inn i stuffing. Rør inn timian. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland inn eggene.
- 4For å steke stuffing i kalkunen: Bland ¾ kopp kraft inn i stuffing. Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland nok kraft inn i resten av stuffing for å fukte den (ca. ¾ til 1 kopp, avhengig av mengden igjen). Skje den resterende stuffing over i en smurt ildfast form. Dekk med smurt folie. Stek stuffing i formen sammen med kalkunen til den er gjennomvarm, ca. 30 minutter. Fjern folien og stek til toppen er sprø, ca. 15 minutter.
- 5Bland ¾ kopp kraft inn i stuffing. Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland nok kraft inn i resten av stuffing for å fukte den (ca.