Yogurtgranita

Yogurtgranita

Lær hvordan du lager en enkel og deilig yogurt granita, perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pakke på 10 unser frosne jordbær, tint (med saften), eller 1 liter ferske jordbær
  • 2 kopper frukt-yoghurt (vi foretrekker jordbær eller sitron)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, knus jordbærene inn i yoghurten, og rør godt for å blande.
  2. 2Hell blandingen i en lav, bred form (en metallbakeplate fungerer) og sett den i fryseren, uten lokk, i 1 time.
  3. 3Ta formen ut av fryseren og rør godt i yoghurten, og bryt opp eventuelle iskrystaller som har dannet seg.
  4. 4Sett den tilbake i fryseren. Fortsett å røre hver halve time, og bryt opp nye iskrystaller etter hvert som de dannes, til granitaen er helt frossen, men fortsatt kan scoopes, ca. 2 timer til.
  5. 5Server og pynt med friske bær, hvis ønskelig. (Oppbevar eventuelle rester i fryseren i en lukket beholder eller i en resealbar plastpose.)