
Engelsk Trifle
oppskrift på den tradisjonelle english trifle, en deilig og fristende dessert med lag av frukt, kake og krem. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 (8 eller 9 tommers) hvite kakebunner, stekt og avkjølt
- 2 pint ferske jordbær
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 pint ferske blåbær
- 2 bananer
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 1 (3,5 unser) pakke med instant vaniljepuddingblanding
- 2 kopper melk
- 1 kopp tykk piskefløte
- 1/4 kopp skåldede, skivede mandler
- 12 maraschino-kirsebær
Fremgangsmåte
- 1Skjær jordbærene i skiver og dryss over sukker. Skjær bananene i skiver og vend dem i appelsinjuice. Bland puddingen med melk og rør til den er jevn. Skjær kaken i 2,5 cm store terninger.
- 2Bruk halvparten av kakebitene til å legge et lag i bunnen av en stor glassbolle. Legg et lag med halvparten av jordbærene, deretter halvparten av blåbærene, og så halvparten av bananene. Fordel halvparten av puddingen over frukten. Gjenta lagene i samme rekkefølge.
- 3I en middels stor bolle, pisk kremfløten til stive topper og fordel den over toppen av trifleen. Pynt med maraschino-kirsebær og skårede mandler.