Våte sennepsbladssalat med bacon

Våte sennepsbladssalat med bacon

Lær hvordan du lager en velsmakende salat med wilted sennepsgrønt og sprøstekt bacon. En rask og enkel oppskrift for en smakfull forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund sennepsgrønne, stilker og midtribber fjernet og kastet, og bladene kuttet på tvers i 1/2-tommers brede strimler
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/2 teskje sennepsfrø
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik
  • 2 skiver bacon, kokt til sprø og smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1Vask sennepsbladene, tørk dem i en salatslynge, og legg dem i en stor varmebestandig bolle.
  2. 2Varm opp oljen i en stekepanne med sennepsfrøene, delvis dekket for å hindre at frøene spruter, over middels varme i 2 til 4 minutter, eller til frøene slutter å poppe.
  3. 3Tilsett løken, og kok opp blandingen under omrøring til løken er myk.
  4. 4Ta pannen av varmen, rør inn eddiken, og la blandingen koke opp.
  5. 5Hell dressingen umiddelbart over sennepsbladene og vend salaten forsiktig.
  6. 6Tilsett bacon, salt og pepper etter smak, og vend salaten godt.