Sørøstasiatiske riskornnudler med calamari og urter

Sørøstasiatiske riskornnudler med calamari og urter

lær hvordan du lager autentiske sørøstasiatiske risknøler med sprø calamari og friske urter. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund renset blekksprut, kroppene skåret i 1/3-tommers tykke ringer og tentaklene delt i to
  • 8 unser tørkede risstikkudler (risvermicelli) på 1/8 tommers bredde
  • 6 spiseskjeer fersk limejuice
  • 1 spiseskje asiatisk fiskesaus
  • 2 teskjeer sukker
  • 3/4 teskje chiliflak
  • 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 Kirby-agurk, skåret i tynne halvmåner
  • 2 vårløk, tynnsnittet
  • 1 kopp grovhakkede urter som mynte, basilikum og koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Kok blekkspruen i en 5-liters kjele med godt saltet, kokende vann, og rør én gang, til den akkurat blir ugjennomsiktig, omtrent 1 minutt. Overfør med en hullsleiv til et isbad for å stoppe kokeprosessen, og la kokevannet bli igjen i kjelen. Kok nudlene i det samme vannet til de er akkurat møre, ca. 3 minutter. Når blekkspruen er avkjølt, overfør den til en tallerken, og la isbadet stå igjen, og tørk den forsiktig med tørkepapir. Sil av vannet fra nudlene, og overfør dem til isbadet for å stoppe kokeprosessen. La renne godt av, og klipp deretter med kjøkkensaks 2 eller 3 ganger. I mellomtiden, visp sammen limesaft, fiskesaus, sukker, rød pepperflak og 1 teskje salt i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping til alt er godt blandet. Bland nudler og calamari med dressingen sammen med agurk, vårløk og urter, og vend godt.