Filipinsk-inspirert London Broil

Filipinsk-inspirert London Broil

oppskrift på filipino-style london broil med marinadesmak, perfekt for midtukemiddagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore sitroner
  • 1 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp hvit eddik
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 laurbærblad, smuldret
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 flankstek eller biff av indrefilet, ytrefilet eller rundbiff (680–790 gram; se notat nedenfor)

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll sitronene. Del hver sitron i to, og press ut saften med en sitruspresse. Hell sitronsaften i en stor, ikke-reaktiv blandebolle. Skjær skallet av én sitron i 1/4-tommers terninger og tilsett det i saften. Tilsett soyasaus, eddik, olje, løk, hvitløk, laurbærblad, korianderfrø og pepper, og visp til det er godt blandet. Sett til side halvparten av sitronsaften og blandingen til bruk som saus.
  2. 2Hvis du bruker entrecôte, riss den på begge sider i et kryssmønster, med grunt kutt på diagonalen, ikke dypere enn 1/8 tomme, med ca. 1/4 tomme mellomrom. Dette vil forhindre at entrecôten krøller seg under steking; du trenger ikke å risse indrefilet eller ytrefilet.
  3. 3Fordel halvparten av den resterende sitronsaften og blandingen i bunnen av en ikke-reaktiv ildfast form som er akkurat stor nok til å romme kjøttet. Legg kjøttet oppå, og fordel resten av sitronsaften og blandingen over det. La kjøttet marinere i minst 6 timer, helst over natten. Kjøttet kan også marineres i en reseptfri plastpose.
  4. 4Når det er klart til å stekes, hell av væsken, og skrap av mesteparten av marinaden med en slikkepott av gummi. Stek kjøttet, etter instruksjonene nedenfor for ulike grilltyper, til det er kokt etter ønske. For å sjekke om det er ferdig, bruk "poking"-metoden; når det er medium-rare, skal kjøttet være mykt og gi etter lett.
  5. 5Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 5 minutter. Skjær det i brede, tynne skiver, med en skarp kniv holdt i en 45-graders vinkel mot toppen av kjøttet. Skje over den reserverte sausen og server umiddelbart.