Filipinsk-inspirert London Broil
oppskrift på filipino-style london broil med marinadesmak, perfekt for midtukemiddagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore sitroner
- 1 kopp soyasaus
- 1/2 kopp hvit eddik
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1 mellomstor løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 laurbærblad, smuldret
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 teskje svart pepper
- 1 flankstek eller biff av indrefilet, ytrefilet eller rundbiff (680–790 gram; se notat nedenfor)
Fremgangsmåte
- 1Skyll sitronene. Del hver sitron i to, og press ut saften med en sitruspresse. Hell sitronsaften i en stor, ikke-reaktiv blandebolle. Skjær skallet av én sitron i 1/4-tommers terninger og tilsett det i saften. Tilsett soyasaus, eddik, olje, løk, hvitløk, laurbærblad, korianderfrø og pepper, og visp til det er godt blandet. Sett til side halvparten av sitronsaften og blandingen til bruk som saus.
- 2Hvis du bruker entrecôte, riss den på begge sider i et kryssmønster, med grunt kutt på diagonalen, ikke dypere enn 1/8 tomme, med ca. 1/4 tomme mellomrom. Dette vil forhindre at entrecôten krøller seg under steking; du trenger ikke å risse indrefilet eller ytrefilet.
- 3Fordel halvparten av den resterende sitronsaften og blandingen i bunnen av en ikke-reaktiv ildfast form som er akkurat stor nok til å romme kjøttet. Legg kjøttet oppå, og fordel resten av sitronsaften og blandingen over det. La kjøttet marinere i minst 6 timer, helst over natten. Kjøttet kan også marineres i en reseptfri plastpose.
- 4Når det er klart til å stekes, hell av væsken, og skrap av mesteparten av marinaden med en slikkepott av gummi. Stek kjøttet, etter instruksjonene nedenfor for ulike grilltyper, til det er kokt etter ønske. For å sjekke om det er ferdig, bruk "poking"-metoden; når det er medium-rare, skal kjøttet være mykt og gi etter lett.
- 5Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 5 minutter. Skjær det i brede, tynne skiver, med en skarp kniv holdt i en 45-graders vinkel mot toppen av kjøttet. Skje over den reserverte sausen og server umiddelbart.