
Egyptisk Koshary
Lær å lage egyptian koshary, en klassisk egyptisk rett med linser, ris og pasta. Perfekt for en smakfull og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 2 kopper ukokt hvit ris
- 3. 3 kopper vann
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 (450 gram) pakke ukokt elbow-makaroni
- 6. 1 kopp belugalinser, bløtlagt i vann
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1 ss vegetabilsk olje
- 9. 5 løk, finhakket
- 10. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 11. 3 ss destillert hvit eddik
- 12. 4 modne tomater, hakket
- 13. 1/2 kopp tomatpuré
- 14. 1 1/2 teskjeer salt
- 15. 1 teskje malt svart pepper
- 16. 2 1/2 teskjeer malt spisskummen
- 17. 1/4 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en kjele over middels høy varme. Rør inn risen; fortsett å røre til risen er dekket av olje, ca. 3 minutter. Tilsett 3 kopper vann og 1 teskje salt. Kok opp; skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, 20 til 25 minutter.
- 22. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Rør inn makaroni, og kok opp igjen. Kok makaroni uten lokk, av og til omrøring, til den er gjennomkokt, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 8 minutter. Sil godt av i en dørslag. Sett makaroni tilbake i kjelen, dekk til og hold varm.
- 33. Bløtlegg linser i 30 minutter. Sil av vannet og skyll dem. Sil av igjen. Kok opp 2 kopper vann i en kjele og rør inn linser. Kok opp; dekk til og skru ned varmen til lav. La det småkoke til linsene er møre, ca. 15 til 20 minutter. Rør inn 1/2 teskje salt.
- 44. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek løken i oljen, og rør ofte, til den begynner å bli brun, 10 til 15 minutter. Løken skal ha en fin karamellisert brunfarge. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere ett minutt. Ta ut løken av pannen, og la den renne av på et papirhåndkle.
- 55. Ha halvparten av løkblandingen i en kjele. Bland inn eddiken. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré, svart pepper, 2 1/2 teskjeer salt, spisskummen og cayennepepper (hvis du bruker). Kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke i ca. 12 minutter.
- 66. Server ved å legge en skje ris, deretter makaroni, og så linser på serveringsfat. Strø over noe av den karamelliserte løken, og topp med tomatsaus.





