
Rosmarin-ristet kylling med hvitløk
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull rosemary-roasted chicken with garlic. Perfekt for en sunn middag eller festmåltid med enkle steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kyllingbrysthalvpar med skinn og bein
- 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- 10 store hvitløksfedd, skrelte
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp kyllingbuljong med lavt saltinnhold
- 1/3 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 475 °F. Før fingrene forsiktig under skinnet på kyllingbrystene for å løsne det; gni inn 1/2 teskje rosmarin under skinnet på hver. Strø kyllingen med salt og pepper; plasser den i en middels ovnsikker stekepanne. Vend hvitløk, olje og resten av rosmarinen i en liten bolle for å dekke. Arranger hvitløken rundt kyllingen. Drypp eventuelt igjenværende olje og urter over kyllingen. Stek kyllingen i 15 minutter. Tilsett buljong i pannen. Fortsett å steke til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 5 minutter. Overfør kylling og hvitløk til tallerkener. Tilsett vin i pannen; kok opp i 1 minutt for å redusere saftene litt. Skje saftene over kylling og hvitløk.
- 2Forvarm ovnen til 475 °F. Før fingrene forsiktig under skinnet på kyllingbrystene for å løsne det; gni inn 1/2 teskje rosmarin under skinnet på hver. Strø kyllingen med salt og pepper; plasser den i en middels ovnsikker stekepanne. Vend hvitløk, olje og resten av rosmarinen i en liten bolle for å dekke. Arranger hvitløken rundt kyllingen. Drypp eventuelt igjenværende olje og urter over kyllingen.
- 3Stek kyllingen i 15 minutter. Tilsett buljong i pannen. Fortsett å steke til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 5 minutter. Overfør kylling og hvitløk til tallerkener. Tilsett vin i pannen; kok opp i 1 minutt for å redusere saftene litt. Skje saftene over kylling og hvitløk.