Hello Fresh Mobile Banner
Røstkylling med ananasglasur

Røstkylling med ananasglasur

Lær hvordan du lager saftig roast game hens med en søt og syrlig ananasglaze. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stk. 1 3/4-punds Cornish game hens, innmat fjernet
  • 2 ss (1/4 stk.) smør, smeltet
  • 1 boks (8 oz) knust ananas i juice, avrent
  • 1/2 kopp rent lønnesirup
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 3 ss Dijon-sennep
  • 1 ss soyasaus
  • Hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 180°C. Legg spillkyllingene, med brystet opp, i en 33x23x5 cm metallform. Pensle kyllingene med smør og krydre med salt og pepper. Stek uten lokk i 25 minutter. I mellomtiden, visp sammen most ananas, lønnesirup, sitronsaft, sennep og soyasaus i en middels kjele for å blande. Øs litt av ananasblandingen over kyllingene. Fortsett å steke til kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 87°C, og øs med mer ananasblanding underveis, ca. 45 minutter. Overfør de ferdigstekte spillkyllingene til et serveringsfat. Dekk til med aluminiumsfolie for å holde varmen. Skrap ut saften fra pannen i resten av ananasblandingen. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til ananas-sausen er redusert til ca. 1,5 dl, rør av og til, ca. 8 minutter. Strø over finhakket frisk persille. Server kyllingene varme, med ananas-sausen servert separat.
  2. 2Forvarm ovnen til 180°C. Legg spillkyllingene, med brystet opp, i en 33x23x5 cm metallform. Pensle med smør og krydre med salt og pepper. Stek uten lokk i 25 minutter.
  3. 3I mellomtiden, visp sammen most ananas, lønnesirup, sitronsaft, sennep og soyasaus i en middels kjele for å blande. Øs litt av ananasblandingen over kyllingene. Fortsett å steke til kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 87°C, og øs med mer ananasblanding underveis, ca. 45 minutter.
  4. 4Overfør de ferdigstekte spillkyllingene til et serveringsfat. Dekk til med aluminiumsfolie for å holde varmen. Skrap ut saften fra pannen i resten av ananasblandingen. Kok opp. Skru ned var