Røstkylling med ananasglasur
Lær hvordan du lager saftig roast game hens med en søt og syrlig ananasglaze. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 stk. 1 3/4-punds Cornish game hens, innmat fjernet
- 2 ss (1/4 stk.) smør, smeltet
- 1 boks (8 oz) knust ananas i juice, avrent
- 1/2 kopp rent lønnesirup
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 3 ss Dijon-sennep
- 1 ss soyasaus
- Hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180°C. Legg spillkyllingene, med brystet opp, i en 33x23x5 cm metallform. Pensle kyllingene med smør og krydre med salt og pepper. Stek uten lokk i 25 minutter. I mellomtiden, visp sammen most ananas, lønnesirup, sitronsaft, sennep og soyasaus i en middels kjele for å blande. Øs litt av ananasblandingen over kyllingene. Fortsett å steke til kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 87°C, og øs med mer ananasblanding underveis, ca. 45 minutter. Overfør de ferdigstekte spillkyllingene til et serveringsfat. Dekk til med aluminiumsfolie for å holde varmen. Skrap ut saften fra pannen i resten av ananasblandingen. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til ananas-sausen er redusert til ca. 1,5 dl, rør av og til, ca. 8 minutter. Strø over finhakket frisk persille. Server kyllingene varme, med ananas-sausen servert separat.
- 2Forvarm ovnen til 180°C. Legg spillkyllingene, med brystet opp, i en 33x23x5 cm metallform. Pensle med smør og krydre med salt og pepper. Stek uten lokk i 25 minutter.
- 3I mellomtiden, visp sammen most ananas, lønnesirup, sitronsaft, sennep og soyasaus i en middels kjele for å blande. Øs litt av ananasblandingen over kyllingene. Fortsett å steke til kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 87°C, og øs med mer ananasblanding underveis, ca. 45 minutter.
- 4Overfør de ferdigstekte spillkyllingene til et serveringsfat. Dekk til med aluminiumsfolie for å holde varmen. Skrap ut saften fra pannen i resten av ananasblandingen. Kok opp. Skru ned var